Adıyaman'da 2 bin TYP personeli alınacak: Başvurular bugün başladı

ADIYAMAN (PERRE) - Şeriban ÖZÇAKMAK - Adıyaman Valiliği, deprem sonrası yürütülen hizmetlerde görevlendirilmek üzere Toplum Yararına Program (TYP) kapsamında 2 bin kişilik personel alımı yapılacağını duyurdu. Başvurular 26-30 Haziran tarihleri arasında İŞKUR üzerinden alınacak. Programlar 13 Temmuz'da başlayacak ve 6 ay sürecek.

GÜNCEL - 26-06-2026 15:57

Adıyaman Valiliği ile Adıyaman Çalışma ve İş Kurumu (İŞKUR) İl Müdürlüğü arasında yürütülen Toplum Yararına Program (TYP) kapsamında, il merkezi ve ilçelerde toplam 2 bin kişiye geçici istihdam sağlanacak. Valilikten yapılan duyuruya göre program, deprem sonrası kamu hizmetlerinin desteklenmesi amacıyla uygulanacak. Başvurular 26-30 Haziran 2026 tarihleri arasında İŞKUR e-Şube, ALO 170 ve İŞKUR hizmet noktaları üzerinden yapılabilecek.

Program kapsamında görevlendirilecek personeller 13 Temmuz 2026'da işbaşı yapacak. Programın 31 Aralık 2026 tarihinde sona ereceği ve toplam 6 ay süreceği bildirildi.

En Fazla Kontenjan Adıyaman Merkezde Ayrıldı

Toplam 2 bin kişilik kontenjanın bin 410'u Adıyaman Valiliği İl Yazı İşleri Müdürlüğü bünyesinde görevlendirilecek.

İlçelere ayrılan kontenjanlar ise şöyle sıralandı:

Gölbaşı Kaymakamlığı: 150 kişi

Kahta Kaymakamlığı: 150 kişi

Besni Kaymakamlığı: 100 kişi

Samsat Kaymakamlığı: 50 kişi

Gerger Kaymakamlığı: 35 kişi

Sincik Kaymakamlığı: 35 kişi

Tut Kaymakamlığı: 35 kişi

Çelikhan Kaymakamlığı: 35 kişi

Katılımcılar noter kurasıyla belirlenecek

Valilik tarafından yapılan açıklamada, katılımcı seçimlerinin noter kurası yöntemiyle gerçekleştirileceği belirtildi.

Kura tarihleri ise şu şekilde açıklandı:

Adıyaman Merkez: 2 Temmuz Perşembe saat 10.00'da Valilik Konferans Salonu

Gölbaşı: 2 Temmuz saat 10.00'da Gölbaşı Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi Konferans Salonu

Kahta: 3 Temmuz saat 09.30'da Kahta Kültür Merkezi

Besni: 2 Temmuz saat 10.00'da Ali Erdemoğlu Fen Lisesi Konferans Salonu

Samsat: 2 Temmuz saat 10.00'da Kaymakamlık Konferans Salonu

Gerger: 2 Temmuz saat 10.00'da Gerger Kapalı Spor Salonu

Sincik: 3 Temmuz saat 14.00'te Hüseyin Çelik Öğretmenevi ASO Müdürlüğü

Tut: 2 Temmuz saat 14.00'te Mehmet Erdemoğlu Kültür Merkezi

Çelikhan: 2 Temmuz saat 10.00'da Kaymakamlık Seminer Salonu

Açıklamada, kura çekimlerine katılımın zorunlu olmadığı da kaydedildi.

Başvurulara İlişkin Önemli Kurallar Açıklandı

Valilik tarafından yayımlanan duyuruda, bir kişinin aynı gün başvuruları başlayan TYP programlarından yalnızca birine başvurabileceği belirtildi.

Ayrıca Adrese Dayalı Nüfus Kayıt Sistemi (ADNKS) kapsamında aynı adreste ikamet eden kişilerden şartları taşıyan herkes başvuru yapabilecek ancak aynı haneden yalnızca bir kişi programa kabul edilecek.

Seçim sonrası oluşan listelerde aynı adreste birden fazla kişinin bulunması halinde kuruma kayıt tarihi daha eski olana öncelik verileceği, kayıt tarihlerinin aynı olması durumunda ise yaşı büyük olan adayın programa dahil edileceği bildirildi.

Açıklamada ayrıca, aynı adreste yaşayanların programa başvuru tarihine göre ulaşılabilen en yakın döneme ait gelir getirici işten elde ettikleri kazançların da değerlendirme kriterleri arasında yer alacağı ifade edildi.

Kaynak : PERRE

Günün Diğer Haberleri