Jandarma Genel Komutanlığı Asayiş Daire Başkanlığı ve Karakoçan Cumhuriyet Savcılığı koordinesinde, Elazığ İl Jandarma Komutanlığı JASAT timlerince yürütülen çalışmalara ilişkin açıklama yapıldı.
OTOPSİDE ÇİFTİN VURULARAK ÖLDÜRÜLDÜĞÜ BELİRLENDİ
Resmi açıklamada olayla ilgili şu ifadelere yer verildi:
"Elazığ'ın Karakoçan ilçesinde 8 Eylül 2026 tarihinde evlerinde çıkan yangında hayatını kaybettiği değerlendirilen Ağa ve Nimet Üykü çiftine yapılan otopsi incelemesinde; göğüs bölgelerinden birer ateşli silah mermisiyle vurularak öldürüldüğü, ardından olaya yangın süsü verildiği tespit edildi. Ayrıca maktul Nimet Üykü'ye ait 2 adet bilezik, 1 adet kolye ve 2 adet küpenin de çalındığı belirlendi."
ŞÜPHELİ X-RAY GÖRÜNTÜLERİNDEN TESPİT EDİLDİ
JASAT ekiplerinin çalışmasının ardından H.Ç.'nin yakalandığı belirtilen açıklamada şu ifadeler kullanıldı:
"Bunun üzerine harekete geçen Jandarma Suç Araştırma Timi (JASAT) ekiplerinin titiz takibi sonucunda; olaya yangın süsü verip gasbettiği altınlarla İstanbul'a kaçan ve kuyumcuda satmaya çalışan zanlı H.Ç., havalimanı X-Ray görüntülerinden tespit edilerek yakalandı. Katil zanlısı H.Ç., 'Kasten Öldürme' ve 'Yağma' suçlarından tutuklandı."
JASAT'IN 2026 VERİLERİ AÇIKLANDI
Açıklamada JASAT ekiplerinin 2026 yılı çalışmalarına ilişkin verilere de yer verildi:
"Jandarma Genel Komutanlığına bağlı JASAT'larca; 2026 yılında 12 bin 280 nitelikli olayın 11 bin 808'i aydınlatıldı. Bu yıl JASAT'ın dahil olduğu 209 kasten öldürme olayının ise tamamı çözüldü."
Açıklamada ayrıca, "Kasten öldürme olaylarında firari olarak aranan 24 şüpheli şahıs hakkında Kırmızı Bülten kararı çıkarılması sağlandı." denildi.
Jandarma Genel Komutanlığı açıklamasının sonunda, "Kahraman Jandarmamızı, JASAT'ımızı, Asayiş Daire Başkanlığımızı, Elazığ İl Jandarma Komutanlığımızı, Karakoçan Cumhuriyet Savcılığımızı ve emeği geçenleri tebrik ediyoruz." ifadelerine yer verdi.
Kaynak : PERRE