Bu sabah Ünye'deki evinde geçirdiği kalp krizi sonucu yaşamını yitiren, MHP Kurucu Genel Başkanı Alparslan Türkeş ve BBP Kurucu Genel Başkanı Muhsin Yazıcıoğlu ’nun eski dava arkadaşlarından, Ülkücü camianın önde gelen ve sevilen ismi Ahmet Erkan Birben'in ani ölümü sevenlerini yasa boğdu.

74 yaşında vefat eden ve cenazesi bugün öğle namazını müteakip Ünye’de toprağa verilen Ahmet Birben’in vefatı konusunda çok sayıda kişi tarafından taziye mesajları yayınlandı.

“Ahmet Birben’in Vefatı Konusunda Mesajlar”

Aile ve Sosyal Hizmetler Bakan Yardımcısı Yavuz Selim Kıran; “Memleketimizin çınarlarından, vatan ve millet sevdalısı Ahmet Erkan Birben Hocamızı kaybetmenin derin üzüntüsünü yaşıyoruz. Tecrübesiyle, ülküsüyle, fikirleriyle, mücadeleci karakteriyle bizlere yepyeni ufuklar açan bir rehberdi. Ruhu şad, mekânı cennet olsun.”

MHP Ordu Milletvekili Naci Şanlıtürk; “Kıymetli kardeşim, önceki dönem MYK üyemiz Sayın Afşin Birben'in değerli babası, ağabeyimiz, dava büyüğümüz Ahmet Erkan Birben Hocamızın vefat ettiğini derin bir teessürle öğrenmiş bulunmaktayım. Cenab-ı Allah gani gani rahmet etsin, camiamızın, ailesinin ve sevenlerinin başı sağ olsun, mekânı cennet olsun.”

Ünye Belediye Başkanı Hüseyin Tavlı; “Ülkücü siyasetin önde gelen isimlerinden ülkemizin ve ilçemizin geleceği için omuz omuza mücadele verdiğimiz kıymetli ağabeyim Ahmet Erkan Birben hocamızı kaybetmenin derin üzüntüsü içindeyim. Merhuma Allah'tan rahmet, ailesine ve sevenlerine sabırlar diliyorum. Başımız sağ olsun.”

MHP MYK Üyesi Birol Gür; “Geçmiş dönem MYK Üyemiz Afşin Birben’in kıymetli babaları Ahmet Birben Hakkın rahmetine kavuşmuştur. Ahmet hocamıza Allah’tan rahmet, Birben ailesine sabır ve başsağlığı diliyorum. Mekânı cennet olsun.”

MHP MYK Üyesi Murat Kotra; “Dava arkadaşım, kardeşim Afşin Birben’in kıymetli babası, son nefesine kadar davamıza hizmet etmiş Ahmet Birben amcamız Hakk'ın rahmetine kavuşmuştur. Ahmet amcamıza Allah’tan rahmet, Birben ailesine ve camiamıza sabır ve başsağlığı diliyorum. Mekânı cennet olsun.”

ODU Genel Sekreteri Serkan Yalkın; “Ulu çınar, vatan ve millet sevdalısı, emekli akademisyen Ahmet Erkan Birben Hocamızı kaybettik. Babacan tavırlarıyla, tecrübesiyle, ülküsüyle, fikirleriyle hepimize bir abilik yapan bir rehberdi. Ruhu şad, mekânı cennet olsun.”

HABER: Mehmet Emin Danış

Kaynak : PHA