YRP Adıyaman İl Başkanı İsmail Demir, YRP Adıyaman Belediye Başkan Adayı Nazif Atalay, YRP Merkez İlça Başkanı ve Şambayat Belediye Başkan Adayı Çeliker’in de hazır bulunduğu basın açıklamasında; AK Parti Adıyaman Belediye Başkan Adayı Ziya Polat’ın dün akşam AK Parti seçim koordinasyon merkezinde yaptığı konuşmaya yanıt verdi. Ziya Polat’ın konuşmasını, üslup ve nezaketten uzak olarak tanımlayan Demir, “Genel Başkanımıza ‘lan’ kelimesini kullanamazsınız” dedi.

Yeniden Refah Partisi seçim koordinasyon merkezinde bir basın açıklaması düzenleyen İl Başkanı İsmail Demir, “Biz her seferinde ‘Sayın Cumhurbaşkanımız’ diye hitap ederken, AK Parti Genel Başkanı’na isminin önüne ‘Sayın’ koyarak konuşurken, sizin kullandığınız "lan" kelimesi nezaketsizliğinizin ifadesidir. Bu üslup, AK Parti Belediye Başkan adayına yakışmamıştır.” ifadelerini kullandı.

"Zarafetin ve Nezaketin Adresi Bellidir!"

Yeniden Refah Partisi (YRP) İl Başkanı İsmail Demir, partisinin genel başkanına karşı kullanılan nezaketsiz ifadeleri sert bir dille eleştirdi. Parti Genel Başkanı'nın zarafet ve nezaketle yürüttüğü yolculuğa vurgu yaparak, rakip parti AK Parti'nin Adıyaman Belediye Başkan Adayı Ziya Polat'ın sözlerine karşı tepkisini dile getirdi.

Parti Genel Başkanı'nın yolunda ilerleyerek zarif bir üslup sergileyeceklerini belirten YRP İl Başkanı Demir, AK Parti adayının son konuşmasında hiç hoş olmayan bir dil ve tavır sergilediğini belirtti. Parti olarak her zaman nezaketten ve zarafetten yana olduklarını vurgulayan İl Başkanı Demir, Ziya Polat'ın Fatih Erbakan’a hitabındaki üslubun, siyasi nezaket kurallarına aykırı olduğunu belirtti.

Özellikle "lan" kelimesinin kullanılmasının, siyasi nezakete sığmadığını ve saygısızlık olduğunu hatırlatan İl Başkanı Demir, Yeniden Refah Partisi'nin ve Milli Görüş hareketinin liderine karşı gösterilen bu nezaketsizliğe karşı sessiz kalmalarının söz konusu olmadığını ifade etti.

İsmail Demir, Milli Görüş hareketini eleştirirken dikkatli olunması gerektiğini belirterek, projeleri olan tek hareketin Milli Görüş olduğunu vurguladı. Ayrıca, Genel Başkanlarının Türkiye'nin yeni lideri olacağını belirterek, bu liderliğe uygun bir üslupla hitap edilmesi gerektiğini söyledi.

AK Parti'nin iktidar hırsıyla ve koltuk hırsıyla hareket ettiğini ifade eden Demir, Yeniden Refah Partisi'nin ise projeleriyle ve milli görüş idealleriyle öne çıktığı belirtti. İl Başkanı, YRP'nin Adıyaman'a büyük hizmetler sunmak için yola çıktığını ve bu hedef doğrultusunda kararlılıkla ilerlediğini ifade etti.

Son olarak, Yeniden Refah Partisi'nin hiçbir siyasi partiyle polemiğe girmek istemediği ancak AK Parti adayının nezaketsiz konuşmasına cevap vermek zorunda kaldığı belirten İl Başkanı İsmail Demir, YRP'nin Adıyaman belediyesinin anahtarını alıp, Genel Başkanlarına hediye etme kararlılığını vurgulayarak, parti olarak projeleriyle ve milli görüş idealleriyle ön plana çıkmaya devam edeceklerini belirtti.

YRP Adıyaman İl Başkanı İsmail Demir’in basın açıklaması şöyle:

“Yeniden Refah Partisi genel başkanımız bu yola girerken zarafetini nezaketini üslubunu tavır ve davranışlarını örnek sergileyerek bu yola girmiştir.

Bizler de genel başkanımızın yolunda giderek onun o zarif üslubunu sürdürmeye devam edeceğiz

Ancak AK Parti Adıyaman Belediye Başkanı adayı Ziya Polat dünkü konuşmasında hiçbir genel başkana söylenmeyecek, hiç de hoş olmayan bir üslup ve tavırla konuşmuştur.

Onun bu nezaketsiz konuşmasına karşın Yeniden Refah Partisi Adıyaman İl Başkanı olarak cevap vermem gerekir.

50 yıllık bilgi birikim ve deneyimin harmanlandığı Millî Görüş ve Adil düzenin lideri Türkiye'mizin, milletimizin yeniden umudu 81 ilde yüzlerce projesi ile gümbür gümbür gelen Sayın Genel Başkanıma "lan" kelimesini kullanamazsınız.

Biz her seferinde "Sayın Cumhurbaşkanımız" diye hitap ederken, AK Parti Genel Başkanına isminin önüne Sayın koyarak konuşurken, sizin kullandığınız "lan " kelimesi nezaketsizliğinizin iradesidir. Bu üslup AK Parti Belediye Başkan adayına yakışmamıştır.

Milli Görüş hareketini seversin, sevmezsin beğenirsin beğenmezsin ama Milli Görüş ile ilgili konuşurken iki defa düşünmen gerekir. Çünkü projeleri olan tek hareket Millî Görüş hareketidir.

Ayrıca, Genel Başkanım Sayın Dr. Fatih Erbakan Türkiye'nin yeni lideri olacaktır. Bunu böyle biliniz.

Ülkemizde seçime giren bütün partiler aynı kulvarda aynı yarışın içerisindedir ve hepsi de kendine göre değerlidir, önemlidir, kıymetlidir. Hiçbir partinin diğer partiden üstünlüğü yoktur. Ama gördüğümüz kadarıyla iktidar hırsı, iktidar zehirlenmesi yaşayanlar bugün bizlere saldırmaktadırlar.

Demokrasimizin gerçeği olan seçimlere saygılı olmayı, isteyen parti şemsiyesi altında isteyen bağımsız aday olarak seçimlere, hiçbir baskı altında kalmadan hür bir şekilde girme hakkına sahiptir. Birilerini küçümseyerek birilerinin gölgesine sığınarak yok sayarak değil, projelerinizle gelin, kadim şehrimize katacaklarınızı konuşun.

Daha düne kadar siz bu şehirde yokken, biz 50 yıldır kadim şehrimizin tozunu toprağını içimize çekiyoruz. Her sokağında her köyünde ayak izlerimiz var. Yaptığımız her işte de Allah rızasını gözetiriz. Bize inancımız yeter.

Sayın Ziya Polat, Rahmetli Erbakan Hocamızın adına konuşmak size asla düşmez. Ne sizin ne de başkalarının hayalleri rahmetli Erbakan hocamızın gölgesine yetişmez. Onun hayalleri dünyaya sığmaz. Siz başkalarının gölgesinde kalmaya devam edebilirsiniz.

Genel başkanıma iktidar hırsı koltuk hırsı demişsin. Ayda 8 defa ete süte mazota zam üstüne zam getiren emeklilerimizi açlığa mahkum eden, sabah namazıyla birlikte bir kilo ucuz et almak için saatlerce kuyrukta bekleten benim genel başkanım değil, sizin hükümetinizdir

Kendinizi ifade etmeniz gereken yerde, projelerinizden bahsetmeniz gereken yerde sürekli gölgede kalıp Yeniden Refah Partisi'ne Milli Görüşe Adil düzene saldırıyorsunuz. Çünkü siz de çok iyi biliyorsunuz ki, vallahi de billahi de gümbür gümbür geliyoruz. Allah'ın izniyle Adıyaman'ımızın belediyesinin anahtarını alıp Genel başkanımıza İnşallah hediye edeceğiz.

Bunu buradan haykırıyorum.

Biz Yeniden Refah Partisi olarak hiçbir siyasi partiyle polemiğe girmek istemiyoruz ancak Ak Parti Adıyaman Belediye Başkan Adayı Ziya Polat'ın nezaketsiz konuşmasına cevap vermemiz gerekiyordu.

Kaynak : PHA