Ordu Ceren Özdemir Meydanında bir araya gelen çeşitli kamu kuruluşları 8 Mart Dünya Kadınlar Günü etkinlikleri çerçevesinde bilgilendirme çalışması yaptı.

Narkotik Suçlarla Mücadele amaçlı bilgilendirme faaliyeti kapsamında alana stant kuran Ordu İl Emniyet Müdürlüğüne bağlı polis memurları da alana gelen vatandaşlara konuyla ilgili broşür dağıtarak farkındalık çalışması yaptı.

“En iyi narkotik polis annedir”

Çalışmayla ilgili Gazetemize bilgi veren Polis Memuru Erhan Demirci; “2017 yılında İçişleri Bakanlığı’na bağlı kurumlarda uygulamaya başlayan ‘En İyi Narkotik Polisi Annedir’ projesi var. Amacı, çocuk veya gençlerin uyuşturucuya başlamadan önce fark edilmesi ve önlem alınmasıdır. Yani zararlılara başlamadan önce belirtilerin gözlenerek tespit edilmesi ve önlenmesidir. Şube Müdürlüğü olarak il genelinde annelere ve zaman zaman okullarda ve böylesi toplu etkinlik alanlarında bilgilendirme seminerleri veriyoruz. Bu etkinliklerde çocuklarımıza ve gençlerimize uyuşturucunun zararlarını anlatmak ve toplumu uyuşturucudan uzak tutmak ve korumaktır. Bugün de Dünya Kadınlar Günü münasebetiyle Ordu’daki çeşitli kamu kurumları olarak stant açtık. Her kurum kendi faaliyet alanında toplumu bilgilendirme çalışması yapıyor. Biz de İl Emniyet Müdürlüğü Narkotik Şubesi olarak uyuşturucu konusunda bilgilendirme faaliyeti gerçekleştiriyoruz” dedi.

“Uyuşturucu kullananlarda gözlenen belirtiler”

“Uyuşturucu kullanan kişilerde nasıl bir belirti gözlenir” şeklindeki sorumuzu da cevaplayan Polis Memuru Erhan Demirci; “Bunun 3 farklı belirtisi var. Mesela gözlerde kızarmalar meydana gelir, kollarında yaralar olur, hayal dünyasına dalarlar, olmayan şeyi oluyormuş gibi hisseder ve size lanse ederler, ailede huzursuzluk gösterebilirler, bazı suçlara karışabilirler, davranışları anormal şekilde değişim gösterebilir. Bu ve benzeri belirtilerin gözlenmesi durumunda ailelerin en yakın kamu kurumuna giderek destek talep etmesini öneriyoruz. Uzman arkadaşlarımız hem erken belirti gösteren şahıslara hem de kullanan veya bağımlı olan şahıslara yönelik önleyici ve tedavi gerekiyorsa tedavi sürecinde halkımıza destek olmaktadır” diye konuştu.

Alanda KADES Uygulaması konusunda bilgilendirme çalışması yapan Toplum Destekli Polis Şube Müdürlüğü Personeli Esra Ergün ise; “Toplumda kadınlara yönelik şiddetin önlenmesi amacıyla ülke genelinde uygulanan ‘Kadın Acil Destek Uygulaması’ yani kısa adıyla KADES uygulamamızla günün 24 saati kadınların yanında olduğumuz biliniyor. Şiddete maruz kalan tüm kadınlar yurdumuzun neresinde olursa olsun istedikleri anda 112 Acil Çağrı Merkezini arayarak tüm birimlerimizden anında destek alabilirler. Ekiplerimiz çok kısa bir sürede yardım isteyen kardeşimize ulaşmaktadır. Şiddete maruz kalan vatandaşlarımıza gerektiğinde barınma yeri, geçici maddi destek, psikolojik, mesleki, hukuki ve sosyal bakımdan rehberlik ve danışmanlık hizmeti, hayati tehlikesi bulunması durumunda geçici koruma, çalışma hayatına katılması noktasında da desteklerimiz olmaktadır. Kısacası tehdit altında olan her kadın tek tuşla bize ulaşıp devletimizin güvenli desteğine anında ulaşabilmektedir” dedi.

Haber: Mehmet Emin Danış/Ordu-PHA

Kaynak : PHA