ÖSS kapsam ve limitleriyle ilgili olarak merak edilen konulardan biri bu sigortanın kronik hastalıklar ile ilgili alınan sağlık hizmetleri için geçerli olup olmadığıdır. Eğer bir kronik hastalığınız varsa ve ÖSS yaptırmayı planlıyorsanız sağlık sigortası teminatları hakkında bilgi almanız gerekli olabilir. Böylece yaptırmayı amaçladığınız bu sigortanın size uygun olup olmadığını öğrenebilirsiniz. Bu yazıda özel sağlık sigortasının kronik hastalıklara dair kapsam ve limitleri hakkında bilgi bulabilirsiniz.

Özel Sağlık Sigortası Neleri Kapsar?

Bireysel sağlık sigortası yaptırırken dikkat edilmesi gereken konulardan biri sigortanın kapsamıdır. Özel sağlık sigortası teminatları çok sayıda sağlık hizmetini kapsayacak şekilde oluşturulabilir. Öncelikle ÖSS teminatları arasında ayakta tedavi teminatı ve yatarak tedavi teminatı yer alır. Bunlar kemoterapi, radyoterapi, fizik tedavi gibi hizmetlerin yanı sıra ilaç, muayene ve belirli tanı yöntemlerine yönelik teminatları içerir.

Ayrıca ek teminatlar kullanılarak özel sağlık sigortası kapsamı daha geniş bir hâle getirilebilir. Ek teminatlar sigorta şirketine göre değişiklik gösterebilmekle beraber check-up, doğum, yurt dışı teminatı gibi seçenekler vardır.

Özel Sağlık Sigortasının Limitleri Nelerdir?

ÖSS anlaşmalı özel kurumlardan sağlık hizmeti alırken kullanılabilen bir sağlık sigortasıdır. Bireysel sağlık sigortanız olarak bu sigorta türünü tercih edecekseniz sigortanın kapsam ve limitleri hakkında bilgi sahibi olmanız önemlidir. Sigorta şirketinin sunduğu teminatlar ve sizin tercih ettiğiniz ek teminatlara göre bu limitler değişiklik gösterebilir.

Genel olarak ÖSS teminatlarının kapsamadığı durumlar geçmişten gelen hastalıklar, sigorta yapılmadan önce olan kronik sağlık sorunları ve bazı estetik operasyonlar gibi hususları içerir. Ayrıca ÖSS kullanımı anlaşmalı özel sağlık kurumlarıyla sınırlıdır. Bir sigorta poliçesinde karar kılmadan önce tüm limitler dikkatlice incelenmelidir.

Kronik Hastalıkları Olanlar Özel Sağlık Sigortası Yaptırabilir mi?

Özel sağlık sigortası teminatları genel olarak yalnızca sigorta poliçesinin başlangıcından sonra ortaya çıkan hastalıkları kapsayacak şekilde düzenlenir. Yani sigorta yaptırılmadan önce olan kronik hastalıklar genelde özel sağlık sigortası kapsamı dışında kalır.

Özel sağlık sigortasının yatarak tedavi teminatları arasında radyoterapi, kemoterapi ve diyaliz gibi tedavi hizmetleri yer alır. Bu nedenle özel sağlık sigortasından belirli kronik sağlık sorunlarının tedavisinde yararlanılabileceğini söyleyebiliriz. Fakat ÖSS'den yararlanabilmek için bu hastalıkların poliçe oluşturulduktan sonra ortaya çıkması gerekir. Ancak farklı sigorta şirketlerinin kronik hastalıklara yönelik limitleri farklılık gösterebilir ve kesin bilgi için poliçe incelenmelidir.

Kronik Hastalıklar veya Geçmişten Gelen Sağlık Sorunları İçin Özel Sağlık Sigortası Alternatifi Var mı?

Çoğunlukla özel sağlık sigortası teminatları geçmişten gelen sağlık sorunlarını kapsamaz. Fakat ilgili sağlık sorunu poliçe sonrasında ortaya çıktığı takdirde ÖSS ile belirli kronik hastalıklara yönelik tedaviler alınabilir. Pek çok sigorta şirketi özel sağlık sigortasında geçmişten gelen hastalıkları kapsam dışında bıraksa da bu alanda sigorta seçenekleri de mevcuttur.

Geçmişten gelen hastalık, sigorta poliçesinin başladığı tarihten önce olan hastalığı ifade eder. Bu hastalıklara yönelik sigorta yaptırmak isteyen kişiler geçmiş hastalıkları kapsayan özel sağlık sigortası fiyatları ve poliçe kapsamlarını inceleyebilir.

Özel Sağlık Sigortası Fiyatları, Kapsam ve Limitleri İçin Farklı Teklifleri Gözden Geçirebilirsiniz

Gelecekte ortaya çıkabilecek sağlık sorunlarınıza yönelik maddi bir güvence edinmek istiyorsanız ihtiyaçlarınız doğrultusunda bir özel sağlık sigortasını tercih edebilirsiniz. Mevcut seçenekler arasından seçiminizi yaparken özel sağlık sigortası fiyatları ve teminatlarını gözden geçirebilirsiniz.

Özel sağlık sigortalarında kapsam, limit ve fiyatlar konusunda çeşitlilik görülmektedir. Dolayısıyla kişisel ihtiyaçlarınıza en uygun seçeneği bulmanız için farklı fırsatları incelemeniz akıllıca olacaktır. Bu kapsamda sigortam.net ile ÖSS fiyat tekliflerine göz atabilirsiniz. Uygun bir seçenek bulduktan sonra kolay ve hızlı bir şekilde sağlık sigortanızı başlatabilirsiniz.