YENİ Parti Genel Başkanı Özgür Özel, iki günlük Trakya programı kapsamında Edirne'nin ardından Kırklareli'ne geçti.
Cumhuriyet Caddesi'nde esnaf ziyareti yapması planlanan Özel, oluşan yoğun kalabalık nedeniyle programını gerçekleştiremedi. Vatandaşlarla birlikte cadde boyunca yürüyen ve fotoğraf çektiren Özel, daha sonra partisinin yeni otobüsünün üzerinden halka hitap etti.
'CUMHURİYET TARİHİNİN EN BÜYÜK BAŞARISINI ELDE EDECEĞİZ'
Kırklareli ile bağlarının güçlü olduğunu belirten Özel, partisinin yapılacak ilk genel seçimde büyük bir başarı elde edeceğini savundu.
Özel, "Kırklareli'yle ayrı düşemeyiz. Yapılacak ilk genel seçimlerde YENİ Parti, Cumhuriyet tarihindeki en büyük başarısını elde edecek. Kırklareli Belediyesi'ni bir daha kaybetmemek üzere kazanacağız. Tüm ilçeleri ve belediyeleri kazanacağız" diye konuştu.
'ÜRETİCİNİN HAKKI TÜCCARA YEDİRİLDİ'
Konuşmasında Kırklareli'ndeki buğday ve diğer tarım ürünlerinin fiyatlarına değinen Özel, Toprak Mahsulleri Ofisinin fiyat ve randevu politikalarını eleştirdi.
İlan edilen fiyatlara rağmen borç baskısı altındaki üreticinin ürününü daha düşük bedelle satmak zorunda kaldığını belirten Özel, şunları söyledi:
"Toprak Mahsulleri Ofisinin doğru fiyat ve doğru randevu sistemi kurmaması nedeniyle ürünler sahipsiz ve fiyatsız bırakıldı. İlan edilen 16 liralık fiyata rağmen buğday, kredi kapatma baskısı nedeniyle piyasada 12 liraya satıldı. AK Parti iktidarı, Kırklareli'ndeki buğday ve arpa üreticisinin hakkını tüccara yedirmiştir."
'YENİ PARTİ İKTİDARINDA HERKESE GEÇİM GARANTİSİ VERECEĞİZ'
İktidarın yap-işlet-devret projelerinde şirketlere çeşitli garantiler verdiğini hatırlatan Özel, vatandaşların da ekonomik güvenceye kavuşturulması gerektiğini savundu.
Özel, şöyle konuştu:
"Bu iktidar yol yapan müteahhide geçiş garantisi, havaalanına uçuş garantisi, tünele geçiş garantisi ve şehir hastanesine hasta garantisi veriyor. Bir garantisi olmayan sizsiniz, biziz. YENİ Parti iktidarında herkese geçim garantisi vereceğiz."
Tarımda üretim planlaması yapılacağını belirten Özel, çiftçinin ne üreteceğini ve ürününü hangi fiyattan satacağını önceden bileceği bir sistem kuracaklarını söyledi.
Özel, doğru ürünün teşvik edileceğini ve üreticiye alım garantisi verileceğini ifade etti.
YEM-SÜT PARİTESİNE DİKKAT ÇEKTİ
Hayvancılık ve süt üretiminde artan maliyetlere de değinen Özel, yem-süt paritesinin 1,1 seviyesine kadar gerilediğini belirterek bunun üreticiler açısından ciddi bir risk oluşturduğunu söyledi.
Süt üretiminin sürdürülebilir olması için paritenin en az 1,5 seviyesinde tutulması gerektiğini savunan Özel, iktidara gelmeleri halinde süt üreticisine bu oran üzerinden güvence sağlayacaklarını belirtti.
Özel, üreticinin zarar etmesi nedeniyle süt ineklerinin kesime gönderildiğini ifade ederek bu durumun hayvancılığın geleceğini tehdit ettiğini söyledi.
'EMEKLİLERİN YÜZÜNÜ GÜLDÜRMEYE KARARLIYIZ'
Emeklilerin ekonomik koşullarını da değerlendiren Özel, emekli aylıklarının satın alma gücünün yıllar içerisinde büyük ölçüde gerilediğini savundu.
Özel, "Emeklileri perişan ettiler, sefalet maaşına mahkum ettiler. Bu iktidarı göndermeye emekliler karar verdi. Emeklilerin yüzünü güldürmeye de biz kararlıyız" ifadelerini kullandı.
EV KADINLARINA SİGORTA SÖZÜ
Çocuk, hasta veya engelli yakınına baktığı için çalışma hayatına katılamayan kadınlara yönelik sosyal güvence oluşturacaklarını belirten Özel, sigorta primlerinin devlet tarafından karşılanacağını söyledi.
Özel, "İş teklif edemediğimiz, çocuğu için kreş imkanı sağlayamadığımız bütün ev kadınlarını sigortalı yapacağız. Primlerini devlet karşılayacak ve günü geldiğinde kendileri emekli olacak" dedi.
'YENİ PARTİ'YE KAYDOLUN, İKTİDARI BİRLİKTE DEĞİŞTİRELİM'
Vatandaşlara YENİ Parti'ye üye olma çağrısında bulunan Özel, parti içindeki seçimlerde delegeler yerine tüm üyelerin oy kullanacağını belirtti.
Üyelik işlemlerinin cep telefonu üzerinden kısa sürede tamamlanabildiğini ifade eden Özel, "YENİ Parti'ye kaydolun. Tarihi birlikte yazalım, bu iktidarı birlikte değiştirelim" diye konuştu.
'MAHKEME YOLUYLA DARBE YAPARIM DİYE HESAP YAPANLARA SÖYLÜYORUM'
Partisinin yeni otobüsünü Kırklareli'nde ilk kez kullandıklarını belirten Özel, yargı yoluyla siyasi rakiplerin etkisizleştirilmeye çalışıldığını ileri sürdü.
Özel, şunları söyledi:
"Sen rakibini yenmek istiyorsan normal yollarla rekabet edeceksin. 'Ben mahkeme yoluyla darbe yaparım, yargı kollarıyla darbe yaparım; bunları susturur, kurtulurum. Yerlerine dişime göre, geçmişte yendiğim ve yine yeneceğim birini getiririm' diye hesap yapana söylüyorum: Bak otobüsün sesi nasıl gidiyor. Bu millet bizim sesimizin kısılmasına izin vermedi, vermeyecek."
Lüleburgaz'da daha önce gerçekleştirilen mitingi de hatırlatan Özel, Kırklareli halkının partiye yönelik ilgisinin siyasi mücadelelerine güç verdiğini ifade etti.
'KIRKLARELİ TARİH YAZIYOR'
Cumhuriyet Caddesi'ndeki yoğunluk nedeniyle esnaf ziyaretini gerçekleştiremediklerini belirten Özel, vatandaşların ilgisinden duyduğu memnuniyeti dile getirdi.
Özel, konuşmasını "YENİ Parti ile yeni bir yolda yürüyenlere, eskiyi geride bırakıp halkın iktidarını kurmak için bizlere omuz verenlere ve bizimle birlikte iktidara yürüyenlere selam olsun" sözleriyle tamamladı.
Kaynak : PERRE

