İçişleri Bakanı Mustafa Çiftçi, Adana ve Osmaniye'de meydana gelen depremlere ilişkin sosyal medya hesabından açıklama yaptı.
Çiftçi, Adana'nın Saimbeyli ilçesinde saat 14.19'da 4,8, saat 14.36'da 4,9; Osmaniye'nin Sumbas ilçesinde ise saat 14.43'te 5,2 büyüklüğünde deprem meydana geldiğini belirtti.
AFAD VE İLGİLİ KURUMLAR SAHA TARAMASINA BAŞLADI
Depremlerin ardından ekiplerin sahada çalışma başlattığını bildiren Çiftçi, şu ifadeleri kullandı:
"AFAD ve ilgili kurumlarımızın tüm ekipleri saha taramalarına derhal başlamıştır. An itibarıyla herhangi olumsuz bir durum bulunmamaktadır. Ekiplerimiz çalışmalarını devam ettirmektedir. Depremden etkilenen vatandaşlarımıza geçmiş olsun dileklerimi sunuyorum. Allah ülkemizi ve milletimizi afetlerden korusun."
VALİ SERDENGEÇTİ: 'HERHANGİ BİR OLUMSUZLUK İHBARI BULUNMUYOR'
Osmaniye Valisi Mehmet Fatih Serdengeçti de Sumbas merkezli 5,2 büyüklüğündeki depremin ardından açıklama yaptı.
Serdengeçti, il genelinde herhangi bir olumsuzluk ihbarı bulunmadığını belirterek, "İlimiz Sumbas merkezli 5,2 büyüklüğündeki depremden etkilenen tüm vatandaşlarımıza geçmiş olsun dileklerimi sunuyorum. Deprem sonrası, ilgili kurumlarımızla ivedilikle koordinasyon sağlanmış olup, şu an itibarıyla herhangi bir olumsuzluk bulunmamaktadır" dedi.
Kaynak : PERRE

