Samsat ilçesinde medfun bulunan Sahabe Safvan bin Muattal'ın kabrinin yer aldığı külliyede, ziyaretçilerin talepleri doğrultusunda Samsat Belediyesi tarafından sosyal tesis oluşturuldu.

"Samsat Kahve" adı verilen tesiste külliyeyi ziyaret edenlerin dinlenebileceği ve vakit geçirebileceği bir alan oluşturulduğu belirtildi.

ZİYARETÇİLERE YÖRESEL LEZZETLER SUNULACAK

Belediyeden yapılan açıklamada, tesisin külliyenin manevi atmosferine uygun bir anlayışla düzenlendiği ifade edildi.

Tesiste sıcak ve soğuk içeceklerin yanı sıra yöresel lezzetlerin ziyaretçilere sunulduğu bildirildi.

FIRAT: KÜLLİYEYİ TAMAMLAYACAK MÜŞTEMİLATLARI AŞAMA AŞAMA HİZMETE SUNMAYI PLANLIYORUZ

Samsat Belediye Başkanı Halil Fırat, Samsat'a gelen her misafirin bölgenin manevi atmosferini en iyi şekilde yaşamasını istediklerini belirtti.

Fırat, açıklamasında şu ifadeleri kullandı:

"Sahabe külliyesini sadece bir cami ve türbeden ibaret sayarsak bu manevi mekana haksızlık yapmış oluruz. Bu külliyeyi insanların huzur bulacağı, dinleneceği ve buradan ayrılırken de mutlu bir şekilde ayrılacağı bir mekan olarak düşünmekteyiz. Bu nedenle de külliyeyi tamamlayacak müştemilatları aşama aşama tamamlayarak hizmete sunmayı planlıyoruz"

Kaynak : PERRE