Ressam Emine Kasap Karakoç: “Aileler ve Öğretmenler geleceğimizin teminatı çocuklarımızı sanat ve sporun herhangi bir dalına yönlendirmeli”
Sergi açılışında konuşan Emine Kasap Karakoç, sanat ve sporun toplumların gelişimi açısından hayati önem taşıdığını belirterek, “Aileler ve öğretmenler, geleceğimizin teminatı olan çocuklarımızı sanat ve sporun herhangi bir dalına mutlaka yönlendirmeli” dedi.
En saf, en temiz ve erişilmez ilahi sırrın, anne karnındaki can olduğunu vurgulayan Karakoç, “Felsefesi ve konusu olan eserleri sanatseverlerle buluşturuyorum. Doğadaki tüm canlılar, gök kubbe altında geçen binlerce yılda bir ileri bir geri yaşamaya devam edecek. Yaşam bir döngü olduğu için eserlerimde döngü konusu ön plana çıkmaktadır” ifadelerini kullandı.
Sanatçıların gerek eserleri gerekse fikirleriyle toplumların aydınlanıp yücelmesine büyük katkı sunduğuna işaret eden Karakoç, sözlerini şöyle sürdürdü:
“Sanat ve sanatçılar, toplumun her kesimi tarafından destek görmelidir. Toplumların gelişiminde sanat önemli yere sahiptir. Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün de belirttiği gibi ‘Sanatsız kalan bir milletin hayat damarlarından biri kopmuş demektir.’
Gençlerimizin estetik duygusu, planlı ve düzenli olma, hayatta ilerleme gibi alışkanları sanat derslerinde kazandırılır. Bu bakımdan sanatın daha ileriye gitmesi ve toplumda yaşayan bireylerin geçmiş ile gelecek kuşaklar arasındaki kuvvetlendirmesi için toplumun her kesimine büyük görev düşmektedir.”
Gaziantep’te 2016 yılında çalıştaya katıldığını anımsatan Karakoç, “Cumhuriyetimizin 100’üncü yılında SANKO Sanat Galerisi ev sahipliğinde eserlerimi Gaziantepli sanatseverlerle buluşturduğum için gururluyum. Bu vesileyle başta Büyük Önder Gazi Mustafa Kemal Atatürk ve silah arkadaşları olmak üzere vatanımızın bölünmez bütünlüğü uğruna canlarını feda eden şehitlerimizi rahmet ve minnet, gazilerimizi sonsuz şükranla anıyorum” diyerek sözlerini tamamladı.
Sergi açılışına, Gaziantep Üniversitesi Güzel Sanatlar Fakültesi Öğretim Görevlisi Muhammed Aliyev, SANKO Sanat Galerisi Yürütme Kurulu Başkan Yardımcısı Cengiz Halil Çiçek, davetliler ve sanatseverler katıldı. 
Konuşmalardan sonra, Muhammed Aliyev, SANKO Holding tarafından bastırılan ve Gaziantep Arkeoloji Müzesi’nin bilimsel yayını olan “Belkıs Zeugma ve Mozaikleri” isimli yayını Karakoç’a takdim etti.
Karakoç’un 20 eserinin yer aldığı “Döngü” temalı kişisel resim sergisi, SANKO Park AVM üçüncü katta bulunan SANKO Sanat Galerisi’nde 1 Aralık 2023’e kadar her gün 10.00-22.00 saatleri arasında ziyaret edilebilecek.
Emin Kasap Karakoç Kimdir?
Emine Kasap Karakoç, Sivas Gürün’de doğdu, ilk ve ortaokulu Sivas'ta okudu. Sivas İlk Öğretmen Okulu’ndan 1974 yılında mezun oldu. 
Samsun On dokuz Mayıs Üniversitesi Resim Öğretmenliği bölümünü 1976 yılında birincilikle kazanan Karakoç, kamudan 1999 yılında emekli oldu. 
Şimdiye kadar yurt içinde 100’den fazla karma sergiye katılan sanatçı, Hollanda, ABD, Fransa, Polonya, Ukrayna, Lübnan, Nahcivan, Arnavutluk, Kuzey Makedonya ve İran’da sergilere katıldı.
Türkiye Güzel Sanat Eseri Sahipleri Meslek Birliği (GESAM), Türkiye İlim Edebiyat Eseri Sahipleri Meslek Birliği (İLESAM), Sivas Şair ve Yazarlar Derneği (SİYŞAD), ve Birleşmiş Ressamlar ve Heykeltıraşlar Derneği (BRDH) üyesi olan Karakoç, Ankara Çankaya Dikmen’deki atölyesinde sanatsal çalışmalarını sürdürüyor.
 

Kaynak : PHA