Açık alanda yapılan en büyük kitap fuarı olma özelliği taşıyan etkinlik, yazarlarla buluşma ve kitaplar arasında dolaşma imkanı sağladı.

İzmir Kitap Fuarı, beşinci gününde “Çocuk Edebiyatı” temasıyla ziyaretçilere unutulmaz deneyimler sundu. Saat 10.00-21.00 saatleri arasında gerçekleşen etkinlik, 300’e yakın yayınevi, 50’ye yakın sahaf ve kurumun yanı sıra imza günleri, söyleşiler ve çeşitli etkinliklere katılma imkanı sundu.

Yazar Aydın Şimşek, İzmir’in sokaklarına ve açık havaya olan özlemini dile getirerek, Kitap Fuarı’nın Kültürpark’ta düzenlenmesini olumlu bulduğunu belirtti. Şimşek, fuarın eski günlerini hatırlatarak, etkinliğin yeniden başlangıç niteliği taşıdığını ifade etti.

İzmir Büyükşehir Belediyesi Yayın Koordinatörü Hicran Özdamar Yalçınkaya da fuarın Kültürpark’a geri dönmesinden dolayı mutluluk duyduklarını ifade etti. Fuarın, kitapseverler tarafından büyük ilgi gördüğünü ve 29 Nisan’a kadar devam edeceğini söyledi.

Katılımcılar da eski günlerdeki heyecanı tekrar yaşadıklarını belirtirken, çocuklar için düzenlenen etkinliklerin ve geniş kitap seçeneklerinin memnuniyetle karşılandığını ifade ettiler.

İzmir Kitap Fuarı, girişlerin ücretsiz olduğu şekilde 28 Nisan 2024 tarihine kadar devam edecek. Ayrıca sonbaharda ise 26 Ekim-3 Kasım 2024 tarihleri arasında Fuar İzmir’de düzenlenecek ve kitapseverlerle buluşmaya devam edecek.

Kaynak : PHA